Конфігуратор
Замовити зворотній дзвінок:
093 519 15 15

Люстри-вентилятори в інтер'єрі стаття від Elekomp

Організація освітлення в будинку, квартирі, інших приміщеннях вимагає раціонального підходу. Сучасні виробники пропонують багато оригінальних і практичних освітлювальних приладів. Серед них великим попитом користується лампа вентилятор. Пристрій поєднує в собі функцію освітлення і поліпшення мікроклімату. Продумані механізми, великі лопаті, забезпечують якісну циркуляцію повітря. У спекотну пору, спекотні дні, за допомогою люстри-вентилятора можна отримати комфортну атмосферу і водночас істотно заощадити на установці системи кондиціонування. Звичайно, кондиціонер більш спеціалізоване й ефективне обладнання. Але якщо необхідно заощадити та отримати хороший результат люстра з вентилятором також практична і вигідна покупка. Вартість варіанта доступніша, до того ж споживання електроенергії також нижче, що дає змогу зменшити витрати.
люстравентилятор

Як використовують люстру-вентилятор у сучасному інтер'єрі?

Люстра з вентилятором - зручний і стильний освітлювальний прилад, який можна вписати практично в будь-який інтер'єр. Багато моделей стають справжнім декоративним елементом, виконані в певному стилі: класиці, лофт, модерні, кантрі тощо. Освітлювальний прилад поєднав у собі функціонал, комфорт, оригінальність зовнішнього вигляду та енергоощадження.
Перші люстри-вентилятори з'явилися наприкінці XIX століття. Їх винайшов Філліп Дієль, але великого попиту пристрої не набули. Але з часом користувачі оцінили ощадливість і економність споживання електричної енергії, це дало змогу виробникам випускати нові лінійки з урахуванням тенденцій. Головні конкуренти - кондиціонери, не вирізнялися енергоефективністю, до того ж мали вищу вартість. З 1970 року лампочка вентилятор повернулася на ринок і впевнено збільшувала популярність. Сьогодні їх активно впроваджують у свої інтер'єри сучасні дизайнери, попит на практичні освітлювальні прилади постійно зростає.
Застосування люстри вентилятора актуальне для різних типів приміщень: житлові будинки, котеджі, сучасні квартири, кафе, бари, ресторани, торгові центри, концертні зали, клуби, школи, готелі, котеджі, офіси, траси, альтанки тощо. Моделі розроблені як для внутрішнього використання, так і для вуличного монтажу.
Різноманітність сучасних люстр-вентиляторів дає змогу отримати унікальний зовнішній вигляд, оригінальну форму, високу продуктивність за низького енергоспоживання, просту установку і легке управління, з мінімальною гучністю під час експлуатації. Для підключення не треба прокладати додаткові електричні дроти. Конструкція міцна і надійна, з високоякісних матеріалів. Каталог інтернет-магазину включає сучасне освітлювальне обладнання, з впровадженням передових технологій і модних тенденцій. Це продукція від відомих, перевірених виробників з різних країн.

З чого складається і як працює лампочка вентилятор?

Лампа з вентилятором чудовий варіант поєднання двох приладів та економії простору. Світильник кріплять на стелю, що дає змогу не займати багато місця. У спекотну пору ввімкнення функції вентилятора забезпечує в кімнаті прохолоду, приємне охолодження, а в холодний період - рівномірно розподіляє тепло.
Важливий елемент конструкції - лопаті вентилятора, відповідають за переміщення повітряного потоку по приміщенню, рівномірність температури. Це дає змогу забезпечити свіжість і комфорт.
Багато моделей мають перемикання між двома режимами роботи: літнім і зимовим.
Важлива функція освітлення в люстрі-вентиляторі може мати різну насиченість, температуру світіння, потужність. Ці параметри підбирають під конкретний тип приміщення. Кількість і тип джерел світла залежить від обраної моделі та умов застосування. Конструкція може мати плафони та підвіски з різних матеріалів: скла, кришталю, пластику, дерева тощо.
Бренди пропонують освітлювальні прилади з можливістю регулювання швидкості обертання лопатей, залежно від типу простору, температури, розміру кімнати та висоти встановлення приладу. Більшість моделей оснащені двома, трьома, чотирма лопатями. Вони можуть обертатися як за годинниковою стрілкою, так і у зворотний бік.
Серед важливих особливостей і переваг роботи обладнання - можливість одночасно використовувати пристрої як джерело світла і вентилятор, а також окремо, залежно від поставлених завдань.
Зручність управління люстрою вентилятором забезпечує пульт дистанційного керування. Крім цього, сучасні моделі доповнюють датчиками руху, під'єднують до системи розумного будинку, що дає змогу сформувати максимально комфортну та зручну експлуатацію.
Щоб світлотехніка працювала ефективно, важливо правильно підібрати модель і провести монтаж. Так, слід забезпечити безпечну висоту від підлоги до лопатей, підібрати оптимальний діаметр конструкції, довжину лопатей, під параметри кімнати, розрахувати кількість і потужність джерел світла. Монтаж краще довірити професіоналам, щоб уникнути проблем і небезпечних ситуацій. При цьому, необхідно виключити потрапляння в зону обертання сторонніх предметів, меблів, рослин, штор тощо.

У приміщеннях якого типу використовують лампу з вентилятором?

Лампочка вентилятор - актуальний вибір для просторів різного призначення. Від будинку до комерційних об'єктів.
Поширено купити люстру з вентилятором для:
  • Вітальні. Пристрої допоможуть не тільки забезпечити освітлення, а й створити сприятливий мікроклімат для відпочинку та спілкування.
  • Спальної кімнати. Прилад допомагає сформувати оптимальну температуру для розслаблення, сну, відчуття затишку.
  • Кухні та їдальні зони. З обертанням лопатей можна позбутися неприємного запаху і підтримувати свіжість у приміщенні, навіть у процесі готування їжі.
  • Комерційних об'єктів. На підприємстві, в офісі або кафе, люстри з вентилюванням допомагають забезпечити комфортний мікроклімат для співробітників і гостей.
Таким чином, лампа вентилятор стала унікальним винаходом для освітлення і вентиляції приміщень. Різноманітність асортименту від сучасних брендів дає змогу вигідно вписати пристрій у будь-який стиль інтер'єру, навіть як декоративний елемент. В обладнанні поєднується функціональність, зручність управління, універсальність вибору для приміщень різного типу. Продумана конструкція стане справжнім помічником у формуванні комфортного мікроклімату і якісного освітлення. При цьому, моделі мають невисоку вартість і енергоспоживання, що дозволяє істотно знизити витрати.
На сайті Elekomp доступно замовити люстри-вентилятори різних конструкцій, дизайну, виробництва, під будь-які приміщення і смак користувачів. Сучасний, зручний, динамічний і незвичайний елемент інтер'єру приміщення стане вигідною покупкою!
вентиляторлюстра

Чому варто обрати саме люстру-вентилятор?

Стильна, актуальна і функціональна лампочка вентилятор може стати справжньою знахідкою для інтер'єру. Пристрій використовується практично у всіх типах приміщень, хоч у житловій кімнаті, хоч у коридорі, на кухні. Великі та потужні варіанти впевнено обирають для торгових майданчиків, ресторанів, офісів. Широкий асортимент дає змогу знайти варіант, що ідеально доповнить будь-який тип простору:
  • Варіант для квартири та будинку дасть змогу організувати освітлення і при цьому охолодження кімнат навіть у найспекотніші дні. Пристрої впевнено борються із задухою в опалювальний сезон, коли централізоване опалення і немає можливості зменшити подачу тепла.
  • Пристрій у заміському будинку, котеджі, часто служить як декоративний елемент, прикраса великої вітальні, кухні, спальні. Зовнішній вигляд світильника з лопатями притягує погляди та може вигідно підкреслити ідею інтер'єру, надати йому неповторності.
  • Обладнання на дачі зможе дати необхідну свіжість, циркуляцію повітря, щоб уникнути грибка та інших неприємних наслідків сезонного використання будівлі. Купувати кондиціонер для дачного будиночка не надто практичне рішення, а ось люстра з вентилятором здатна забезпечити необхідний комфорт. Це бюджетна покупка, яка не потребує частого обслуговування.
  • Прилади в кафе і ресторанах симпатично доповнюють інтер'єр і дають змогу недорого сформувати комфортні умови для відвідувачів, їх використовують як усередині, так і на терасах. У літню пору такі пристрої будуть приваблювати відвідувачів прохолодою і свіжістю.
Каталог інтернет-магазину пропонує оригінальні моделі, здатні вигідно і функціонально вписатися в різні типи приміщень. Вони безпечні, ефективно виконують два основні завдання. Різноманітність матеріалів і дизайну дає можливість купити люстру-вентилятор для:
  • Кухні. Для простору характерне постійне підвищення температури, вологість. Властивість вентиляції стане справжнім порятунком. Вона забезпечить розподіл потоків нагрітого повітря, якісно доповнює роботу витяжки.
  • Вітальні. Дерев'яні та скляні лопаті стильно виглядатимуть у місці зустрічі гостей і сімейних посиденьок. Конструкція дає змогу отримати не тільки охолодження великої кімнати, а й розслаблюючу атмосферу, а також стильний декоративний елемент у центральній частині вітальні.
  • Спальні. Низький рівень шуму дозволяє не відволікатися на роботу пристрою, а невеликий діаметр і стриманий зовнішній вигляд допоможуть вигідно вписати функціональну люстру-вентилятор у спокійний інтер'єр спальні. Після сну або тривалої відсутності мешканців увімкнення вентилятора допоможе відчути свіжість і приємну прохолоду, без застою повітря.
  • Дитячої кімнати. Сучасні люстри з вентиляцією безпечні для застосування в кімнаті дитини. Головне правильно розмістити їх, унеможливити доторкання або потрапляння сторонніх предметів у лопаті під час обертання. Часто такі моделі роблять у формі машинки, літака або гелікоптера, що дасть змогу йому кумедно крутиться, піднімаючи настрій дитини.
  • Тераси або веранди. Освітлювальний прилад з лопатями стане справжнім порятунком у спекотну пору. Він впорається з обробкою гарячого потоку повітря і забезпечить прохолоду перебування на відкритому просторі.
Для зручності експлуатації багато моделей освітлювального обладнання мають додаткові опції: можливість змінити швидкість обертання, реверс, датчики, підсвічування тощо.

Плюси та мінуси використання люстри-вентилятора

Багатофункціональне обладнання, що поєднує освітлення та вентиляцію, у багатьох користувачів викликає сумніви. Стильні, практичні, економні пристрої мають як низку переваг, так і мінуси у використанні. Розглянемо їх більш детально:
  • Зручне застосування. Вентилятор і світильник управляються за допомогою пульта дистанційного керування. На вибір користувача налаштування швидкості обертання, інтенсивності світла, без необхідності вставати з місця. Керування просте й інтуїтивно зрозуміле, дасть змогу без проблем відрегулювати роботу обладнання під конкретні завдання.
  • Економія місця. Обладнання економить простір, одна конструкція замість світильника і вентилятора. Інтер'єр не захаращують зайві деталі, він більш гармонійний і цілісний. Моделі акуратно виглядають у невеликих кімнатах, де особливо цінна ергономічність. Простір використовується раціонально, без жертви в комфорті користувачів.
  • Привабливий зовнішній вигляд. Сучасні люстри-вентилятори змогли поєднати в собі естетику і втілити різні стилі інтер'єру. Виробники дають можливість знайти моделі для класичного стилю, мінімалізму, модерну, кантрі, лофту та інших напрямків. Вони відрізняються формами, габаритами, матеріалами, що дає змогу максимально вигідно вписати освітлювальний прилад у дизайн кімнати. Крім цього, інтер'єр отримує нестандартне рішення, оригінальне доповнення.
  • Зниження витрат. Пристрій відрізняє економічність застосування. Лопаті, що обертаються, купити дешевше, ніж кондиціонер, який тягне додаткові витрати з установки, обслуговування обладнання.
  • Енергоефективність. Варіант 2 в 1 дозволить істотно зменшити енергоспоживання. Техніка забезпечує циркуляцію повітря в будівлі, свіжість і рівномірний розподіл температури.
  • Легкий монтаж. Встановлення люстри з вентилятором мало чим відрізняється від монтажу звичайного світильника. За наявності базових знань її можна підключити самостійно, дотримуючись інструкції та правил безпеки під час роботи з електрикою.
  • Відсутність протягу. Для багатьох людей це важлива перевага, адже пристрій не продуває кімнату за одним вектором. Кругове обертання дасть змогу уникнути проблем зі здоров'ям, протяги та продуви відсутні. Крім цього робота приладу гіпоалергенна, безпека пересування повітря не впливає на імунітет користувачів.
Мінуси застосування лампочки з вентилятором також є, незважаючи на практичність і оригінальність. Серед недоліків виділяють:
  • комбінація двох пристроїв може викликати проблеми із самостійним підключенням. Якщо є сумніви, краще довірити процес професійним майстрам;
  • вартість люстри-вентилятора звичайно вища, ніж кожного з приладів окремо. Але вона виконує подвійну функцію, займає менше місця, що цілком виправдовує формування ціни;
  • ускладнення догляду та обслуговування. Додаткові елементи, механізми потребують ретельного очищення і правильного технічного обслуговування. Тільки тоді обладнання працюватиме ефективно, безпечно і довго;
  • моделі мають більш габаритну і важку конструкцію. Для окремих типів стель необхідно продумати зміцнення поверхні, посилення кріпильної системи. Стриманий інтер'єр масивна люстра може перевантажити, або зовсім зіпсувати;
  • світильники доповнені функцією вентилювання видають звуки в роботі. Коли використовуються неякісні механізми, гучність може дратувати.
люстра- вентилятор

Як підібрати люстру-вентилятор для вашого інтер'єру

Лампа вентилятор представлена в каталозі Elekomp у широкому розмаїтті. Який з варіантів купити, залежить від цілої низки факторів, типу приміщення, дизайну інтер'єру.
При виборі люстри з вентилятором необхідно враховувати такі аспекти:
  • Площа приміщення.
  • Висота можливого монтажу освітлювального приладу.
  • Особливості монтажу.
  • Зручний спосіб управління вентилятором.
  • Розмір, матеріал, кількість і тип лопатей.
Розмір люстри-вентилятора визначається параметрами кімнати. Від площі залежить і кількість освітлювальних приладів - один великий або два середніх, кілька по периметру. Якщо розподіл по простору неефективний, не вийде якісно висвітлити кімнату та отримати необхідну свіжість, циркуляцію повітря.
Розберемо кілька затребуваних діаметрів під розмір і тип кімнати:
  • 70-73 см - для передпокою, гардеробної, до 5 м2;
  • 92 см - для ванної, обідньої зони, площею до 7 м2;
  • 107 см - для спальні, кабінету, офісу, кухні, близько 10 м2;
  • 132 см - для великої спальні, їдальні, тераси, до 21 м2;
  • 142 см - для залу, вітальні, фоє, до 37м2.
Великі кімнати вимагають монтажу двох вентиляторів, але з меншим діаметром. Під час розрахунку розмірів слід додати 50-60 см вільного простору до кожної сторони від освітлювального приладу з вентилятором.
Висота для встановлення люстри залежить від функції вентилятора. Мінімальний показник для безпечної роботи - 2,1 метра до нижньої точки. Оптимально монтувати прилад на висоту 2,3-2,7 метра, для якісного поширення повітряного потоку по кімнаті.
Коли стелі дуже високі використовують спеціальний подовжувальний шланг. Якщо відстань від стелі до лопатей велика, це допоможе прискорити циркуляцію повітря. Ідеально підвісити їх на відстань 30 см.
За низької стелі, до 2,4 м, краще вибирати моделі з мінімальним показником висоти. Такі конструкції з мінімальною довжиною штанги або зовсім без неї, корпус практично прилягає до стельової поверхні.
Для середніх і високих стель актуально доповнити конструкцію подовжувальною штангою. На вибір варіанти 0,5-1 метра. Їх можна як знайти в комплектації, так і докупити окремо, щоб збільшити дистанцію і поліпшити циркуляцію потоку повітря.
Часто виникає питання встановлення люстри-вентилятора на похилу стелю. Рішення можливе, при цьому нахил не повинен перевищувати 30 градусів. Є особливості в монтажі конструкції в гіпсокартонну, натяжну стелю. Їхня поверхня може не витримати вагу, тому прилад фіксують на основу, а в полотні проробляють отвір, через який виводять комунікації та кріплення. Відрізняється вибір освітлювального приладу з лопатями для вулиці. Його конструкція повинна мати волого- і пилозахист, якщо для ванної це IP20, то для вулиці необхідно IP44.
Керування світильником з вентиляцією може бути виконано в декількох варіаціях:
  • ланцюгове перемикання. Ланцюг розміщують біля основи, за допомогою тяги він перемикає швидкості та реверс;
  • пульт дистанційного керування. Зручне рішення, що дає змогу не тільки налаштовувати роботу вентилятора, а й регулювати освітлення;
  • перемикач на стіну. Нагадує пульт, але закріплений до стіни. Для зручності іноді поєднують обидва варіанти, пульт і перемикач.
Кількість і типи лопатей - ще один аспект вибору. Для великих діаметрів краще підбирати моделі з великою кількістю лопатей. Вони здійснюють більш ефективний обдув, за низької гучності роботи.
Важливим критерієм є матеріал лопатей. Від нього залежить міцність, зовнішній вигляд конструкції й, звісно, формування ціни.
Таким чином, під час вибору люстри-вентилятора варто уважно поставитися до технічних параметрів та їхньої відповідності з умовами застосування, площею, типом, інтер'єром приміщення.

Як правильно вибрати люстру-вентилятор залежно від типу стелі

Під час вибору лампи вентилятора необхідно враховувати тип стелі та можливості кріплення до неї. Під час встановлення важливо забезпечити відстань до обладнання від підлоги не менше, ніж 2,3 метра. Також слід уточнити міцність конструкції, витримування ваги працюючого вентилятора.
Особливості кріплення люстри з вентилятором до різних типів стелі:
  • У бетонній стелі проробляють отвори під монтажну пластину. Розмір отворів повинен відповідати розміру дюбелів, шурупів і шайб для фіксації.
  • У натяжній та інших типах підвісних стель використовують спеціальну перекладину з дерева, металу. Вона призначена для рівномірного розподілу ваги. Кріпиться пластина до основи, а кріпильні елементи, дроти розміщуються паралельно отвору для світильника в полотні. Щоб зменшити коливання, отвір зміцнюють ущільнювальним кільцем.
  • У дерев'яному перекритті фіксація нагадує установку в бетонну стелю. При цьому слід ще ретельніше продумати ізоляцію, сформувати максимальну пожежну безпеку.

Як визначитися з матеріалом люстри-вентилятора?

Компанії виробники пропонують різноманітні матеріали для випуску елементів конструкції люстри. Підбирати їх краще залежно від умов використання обладнання, дизайну інтер'єру тощо. Серед популярних рішень:
  • МДФ. Лопаті з дрібно дисперсної фракції (спресованої тирси, з'єднаної клеєм і обклеєної ламінатом для внутрішнього захисту і завершеності зовнішнього вигляду). Серед переваг МДФ виділяють дешевизну, різноманітність дизайнів, легкість деталей. Можна реалізувати будь-яку форму, колірне виконання. Такий варіант не підходить для приміщень із високою вологістю, адже вона вбирається в структуру, спричиняє тріщини, провисання, деформації. Для сухої кімнати лампа з вентилятором - оптимальний вибір.
  • Пластик. Лопаті з полімерів, забезпечують практичність, легкість конструкції. При цьому, АБС пластик служить основою для багатьох конструкцій вентиляторів і забезпечує довговічність експлуатації. Полімери можуть мати будь-яке колірне рішення, форми, імітацію дерева, каменю та іншої текстури. Перевагами матеріалу стала вартість, різноманітність форм і дизайнів, можливість встановлення навіть на вулиці.
  • Дерево. Дерев'яні лопаті - оригінальне, стильне, але при цьому дороге рішення. Незвичайний зовнішній вигляд, натуральна структура забезпечують презентабельність люстри. Устаткування належить до категорії преміум-класу й оптимально доповнює такі ж інтер'єри. Це може бути коркове дерево, твердий, міцний, легкий і аеродинамічний матеріал. Хоча є й інші типи деревини.
  • Метал. Конструкція з металу актуальна для просторих приміщень, світильників зафіксованих під стелею, що мають великий діаметр. Елементи стійкі до вологи, не бояться зовнішніх впливів.
Вентилятор-люстра

Техніка безпеки використання люстри-вентилятора

Під час вибору люстри вентилятора важливо забезпечити безпечне використання освітлювального приладу. Серед головних правил дотримання техніки безпеки можна виділити:
  • Забезпечення правильного, професійного монтажу люстри. Світильник, що виконує властивість вентилятора, має бути надійно зафіксований, з правильно підключеною проводкою, без коливань і проблем у подачі світла, управлінні.
  • Формування необхідної відстані від підлоги. Між стелею і підлогою має бути не менше 2,3 метра для безпечної та ефективної експлуатації. Також слід продумати потрібну відстань до стіни й виключити удар.
  • Конструкція має знаходитися подалі від дітей. Якщо в дитячій є двоярусні ліжка, інші високі поверхні, то варто унеможливити зіткнення з лопатями.
  • Періодично перевіряйте кріплення. Усі гвинти мають бути міцно закручені, у разі помітних коливань або вібрацій потрібно перевірити всі з'єднання, дроти й заново їх зафіксувати. Рекомендується довірити процес електрику.
  • Виключити перешкоди. Не тільки поверхня стелі, підлоги або стін можуть заважати роботі обладнання. Слід виключити високі шафи, полиці, рослини та інші перешкоди, які можуть заважати обертанню лопатей, запобігають циркуляції повітря. У разі виникнення перешкод слід змінити простір або підібрати освітлювальний прилад іншого розміру.
  • Не зупиняйте лопаті руками. Навіть невисока швидкість несе ризики пошкодити руку, зігнути кронштейн лопатей, призвести до хитання конструкції, пошкоджень внутрішніх механізмів, замикань.

Поради щодо догляду за люстрою-вентилятором

Залежно від місця встановлення люстри-вентилятора догляд за освітлювальним приладом може відрізнятися. Якщо в спальні досить періодично проводити сухе очищення, то в кухні підхід до прибирання більш жорсткий.
Рекомендується за можливості зняти всі розбірні елементи. Їх замочують у теплій, мильній воді (від 60 С). Можна зробити содовий розчин для швидкого видалення старих забруднень. Але не використовувати речовину як абразив. У такій рідині залишити деталі до трьох годин. Далі їх промивають із милом, просушують.
Якщо немає можливості зняти деталі, застосовують комбінований метод очищення. На плафон, каркас, лопаті розпиляти засіб для миття вікон і залишити його на 10 хвилин. За необхідності процедуру повторюють. Коли забруднення засохли, використовують тонкі ганчірочки, замочені в оцті. Їх обмотують на елементи та залишають окиснути. Процедуру можна повторити, це дає змогу прибрати складні забруднення, після чого необхідно просто протерти поверхні ганчіркою з мильною водою.
Вмикати освітлення і вентилятор можна тільки після повного висихання конструкції.

Де купити люстру-вентилятор

Вигідно купити люстру-вентилятор пропонує сайт Elekomp. Це відомий майданчик з продажу сучасного освітлення для різних завдань. Магазин співпрацює з перевіреними постачальниками, реалізує стильні освітлювальні прилади, що дозволяють організувати інтер'єрне, архітектурне, ландшафтне освітлення.
Серед важливих переваг покупки лампи вентилятора в інтернет-магазині:
  • Великий вибір моделей від різноманітних виробників.
  • Доступно підібрати освітлення для будь-якого типу приміщення, житлового будинку, комерції, на вулицю і для інших цілей.
  • Уся продукція оригінальна, з гарантією від брендів.
  • Професійна команда менеджерів допоможе підібрати освітлювальний прилад під запити конкретного клієнта, умови використання і стиль інтер'єру.
  • Практичний і зручний сайт для швидкого пошуку. Є система фільтрів, що дозволяє задати потрібні параметри. Оформлення замовлення займе всього кілька хвилин.
  • Постійне оновлення розділу Акції. Приємні бонусні програми для постійних клієнтів, оптовиків.
  • Безкоштовні консультації з підключення, особливостей експлуатації освітлювального обладнання: розрахунок потужності освітлення, кількості необхідних ламп, правильного розміщення тощо.
  • Широкий діапазон вартості. Представлено як бюджетні моделі, так і люстри преміум класу.
  • На вибір кілька способів оплати.
  • Швидка доставка позицій з наявності по всій країні.
Наш сайт - чудова можливість вигідно замовити якісні освітлювальні прилади. Високий сервіс обслуговування, великий асортимент і приємні умови замовлення - основа роботи інтернет-магазину. З нашою командою і продукцією доступно знайти освітлення будь-якого типу і бути впевненим у його ефективності та довговічності!
Товар успішно доданий до кошика
+

Якщо ви знайшли помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам про це.

Дякуємо! Ми отримали Ваше повідомлення і виправимо помилку незабаром.

Файл не обрано